Recensies

“Ik kan me niet meer goed herinneren wanneer ik ben begonnen met muziek maken, ik denk dat ik ongeveer 13 jaar was (nu ben ik 24 jaar). Ik begon bij de Boxtelse harmonie met noten leren lezen op een blokfluit. Al gauw maakte ik de keuze om aan te sluiten bij de dwarsfluitspelers en daarmee ook bij Inge. Een geweldig lieve vrouw, iemand die vooral heel goed is in haar vak.

Ze inspireerde me met alle instrumenten die ze kon bespelen en ik had vaak het gevoel: ‘als ik eerder met muziek maken was begonnen, zou ik naar het conservatorium zijn gegaan.’ Zo speelde ze ook de Irish whistle, dat wilden mijn zusje en ik ook wel en we breidden onze hobby uit. We hebben zelfs nog met zijn allen in kasteel Heeswijk gespeeld, samen met 2 vriendinnen van mij op gitaar en zang. Altijd is Inge wel bezig met dingen organiseren om samen te spelen, want niets is leuker dan samen muziek maken. Op een gegeven moment stopte ik met les vanwege de studie die ik ging doen, tranen en nog meer tranen toen ik mijn fluit moest inleveren omdat deze gehuurd was van de harmonie, maar vooral omdat ik de fijne lessen met Inge ging missen. Lieve Inge was altijd daar als het even niet lekker ging. Het voelde altijd een beetje als aankomen bij familie wanneer ik bij het lesgebouw aankwam.

Niet veel later kreeg ik een appje van Inge dat ze iemand wist die een fluit te koop had, ze wist hoe kapot ik er van was dat ik er geen meer had, dus ze dacht super lief aan mij en vervolgens kreeg ik deze fluit cadeau van mijn moeder en oma.

Jaren gingen voorbij, studie klaar, werken. Er was een ding dat altijd door mn hoofd is blijven spoken: als ik werk wil ik opnieuw starten met lessen, niet bij de harmonie maar bij Inge zelf. Zo gezegd, zo gedaan en ik werd in een warm bad opnieuw verwelkomt om samen lekker muziek te maken. Dat ik na jaren nog steeds aan Inge en dwarsfluit spelen dacht, zegt genoeg denk ik zo ;)”

Saana-Maaret

Emeline Claassen

“Sinds een aantal jaren heb ik om de drie weken dwarsfluit les bij Inge. Ze is een hele warme betrokken docent voor me, waardoor ik me heel erg gemotiveerd voel om mijn best te blijven doen en te genieten van mijn fluit. Ik heb als senior leerling veel begrip en steun van Inge ontvangen. Ook vind ik het heerlijk om de lessen in mijn muziekgroepjes in praktijk te brengen.
Dank je wel Inge. Fijn om les van je te mogen krijgen.”

“Het is heel fijn om van Inge les te krijgen. Ze geeft goede tips en aanwijzingen over techniek en klank, waar je echt mee verder kunt. Maar ze is ook heel betrokken en stimulerend. Ik heb al veel van haar geleerd.”

Joris van Sleeuwen

Marijn Harmse

(12 jaar)

Juf Inge kan heel goed uitleggen. Als ik iets niet goed speel dan speelt zij het eerst zoals ik het doe en daarna hoe het moet. Dan hoor ik het verschil en gaat het goed.”

“Daar stond onze normaal verlegen dochter voor een volle tribune van het schooltoneelstuk. Na 6 maanden les speelde ze in haar eentje met haar dwarsfluit een lied. Inge is niet alleen een goede juf, ze geeft kinderen ook het plezier en vertrouwen om dit te doen.”

Remco Harmse

(vader Marijn)

Ineke van Breda

“Inmiddels heb ik al weer enkele jaren dwarsfluit les van Inge. Ze motiveert en stimuleert me met als gevolg dat ik nu mijn B diploma heb gehaald. Tijdens de les begeleidt ze me op piano of gitaar en dat maakt het samenspelen ook zo leuk. Het is een aanrader om van Inge les te krijgen!!”

“Iva (6 jaar) wilde graag kennismaken met muziek en verschillende muziekinstrumenten en dat is tijdens de kindercursus, die gegeven werd door Inge, wel gelukt! Inge is super enthousiast, deskundig en geduldig. In ongeveer 15 lessen heeft ze kennis kunnen maken met ritmes, noten en veel verschillende instrumenten, zoals blokfluit, ukelele, piano en dwarsfluit. Iva ging met veel plezier naar deze lessen toe. ”

Iva

(6 jaar)

Joris van Keulen

(inmiddels 14 jaar)

“Al heel jong raakte ik in de ban van muziek, de dwarsfluit trok me het meeste aan. Inge adviseerde mij om te beginnen met een kleiner en eenvoudiger instrument: de dinofluit. Daardoor leerde ik sneller en nadat ik de overstap had gemaakt naar een echte dwarsfluit, kon ik de muziek maken die ik zelf graag wilde instuderen: van J.S. Bach tot Del Shannon en van C. Saint-Saëns tot Imagine Dragons. Bij Inge is daar ruimte voor, naast de etudes en toonladders. Hierdoor wordt ook het thuis oefenen leuker.”

“Inge is duidelijk en lief. We oefenen hele leuke liedjes en ik ben snel vooruit gegaan door de lessen bij Inge.”

Nora

(10 jaar)

Babet Cobben

(11 jaar)

“Ik vind dwarsfluit spelen heel erg leuk en vooral als Nora en ik les krijgen! Inge is een super leuke fluitjuf en we doen behalve uit het boek ook hele leuke liedjes zoals ‘Dance monkey‘ van Tones and I of ‘I wanna be your slave‘ van Måneskin. Ik hoop dat ik nog lang door zal gaan met dwarsfluit en dat ik nog lang plezier mag hebben van haar leuke lessen…”

“Helaas ben ik een trage leerling die engelengeduld nodig heeft. Nu; Inge heeft de rust om me dat te geven, gelukkig! Dat maakt voor mij dat ik de lessen bij Inge als zeer prettig ervaar. Ook zoekt ze wegen waar nodig om zaken voor mij duidelijker te maken om het net even op een andere manier uit te leggen of door oefeningen mee te geven zodat ik het beter/makkelijker op kan pakken!

Vaak speelt ze stukjes muziek voor, voor het ritme of voor de juiste klemtoon in de muziek. Zo laat ze ook verschillen horen in het voorspelen om stukken muziek mooier en/of
bruisender te laten klinken, wat ik heel fijn vind als houvast.

Kortom Inge kan je enorm stimuleren en is een geweldige dwarsfluitlerares voor mij!”

Lieke

Timo

“Timo heeft het afgelopen half jaar kennismakingslessen gevolgd. Naast introductie van de blokfluit heeft hij op verschillende instrumenten mogen oefenen. Piano, gitaar, jukelele, etc. Inge is lief en geduldig. Timo ging graag naar de les. Het hoogtepunt was de uitvoering waarin hij mocht voorspelen.
Inge sluit aan bij de behoefte en mogelijkheden van de leerling.
Een hele fijne juf.
Nu verder op drumstel, de basis is gelegd.”

Wil je ook een leuke recensie schrijven?
Neem dan even contact met me op. Ik zou het hartstikke leuk vinden!